Catina uscata

Prin deshidratarea fructelor si legumelor se reduce continutul natural de apa fara  distrugerea  tesuturilor sau deprecierea  valorii nutritive a produselor. Deshidratate, fructele si legumele au volum micsorat, greutate mai mica, valoare energetica sporita si pot fi usor utilizate, transportate iar conditiile de depozitare si pastrare se realizeaza cu reducerea costurilor.

Procesele noastre de uscare nu implică utilizarea de sare, conservanți, coloranți sau substanțe chimice. De asemenea, nu folosim parafină lichidă sau dioxid de sulf.
Portocalele sunt deshidratate printr-un proces în care apa este îndepărtată din produs într-un proces special de uscare. Acest proces remarcabil concentrează gustul proaspăt, culoarea naturală și textura pastrandu-si de totodata valoarea nutritive.

Catina deshidratata se obtine prin uscarea fructelor in cuptoare special la o temperature de 40-50 grade C, obtinandu-se o umiditate de maxim 10-12%

Din fructele de cătină deshidratate se obţine prin măcinare pulberea de cătină, din care ulterior se poate extrage uleiul de cătină. Fructele de cătină deshidratate şi/sau pulberea de cătină pot fi folosite la prepararea ceaiurilor sau pot fi consumate împreună cu lapte sau iaurt.

Cumpara Acum